Paradicsomban sült húsgolyók

  • 2017.07.18.
  • 1

Hozzávalók 4 személyre:

4 nagyobb paradicsom(vagy 8 kisebb),
30 dkg darálthús, 1 tojás, 1 szelet kenyér,
2 hagyma, 2 cikk fokhagyma,

2-3 rúd szárzeller, 2 dl paradicsomlé(vagy 1 evőkanál paradicsomsűrítmény), olaj, szárított bazsalikom, só, bors, fűszerpaprika.Elkészítése:
1. A darált húst összekeverjük a tojással, 1 apróra vágott hagymával, a beáztatott és kiszorított kenyérrel, megszórjuk fűszerpaprikával, sózzuk, borsózzuk.2. A paradicsomokat megmossuk, kettőbe vágjuk, belsejüket kikaparjuk, majd enyhén sózzuk és megszórjuk szárított bazsalikommal.
3. A megmaradt és apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a kis kockákra vágott szárzellert, a kikapart paradicsomot meg a paradicsomlevet, az áttört fokhagymát,
megszórjuk kevés fűszerpaprikával, sózzuk, borsózzuk és összeforraljuk.4. A darálthúsos masszából golyókat formázunk, a félbevágott paradicsomokba tesszük, tetejüket megszórjuk bazsalikommal.5. A paradicsomos alap felét tepsibe tesszük, ráhelyezzük a megtöltött paradicsomokat, majd rátöltjük a megmaradt alapot.
6. Forró sütőben, 35-40 percig sütjük. Rizs-, vagy egyéb tetszés szerinti körettel tálaljuk.