Provence-i csirkecombok

  • 2017.02.07.
  • 2

Hozzávalók 2 személyre: 4 alsó csirkecomb, 1 hagyma, 1 fej fokhagyma, 2-3 szelet citrom, 4-5 koktélparadicsom, 1 evőkanál provence-i fűszerkeverék, friss rozmaring és kakukkfű, só, 1 dl fehérbor, olívaolaj.
Elkészítése: A csirkecombokat megsózzuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel és meglocsoljuk 2-3 evőkanál olajjal, majd fóliával lefedjük és 2-3 órára hűtőbe tesszük. A hagymát megpucoljuk, vastagabb szeletekre, a paradicsomokat félbe vagy negyedekbe vágjuk, a fokhagymákat késsel megtörjük, majd egy sütőtálba rakjuk őket, meglocsoljuk kevés olajjal. Ráhelyezzük a csirkecombokat, rátesszük a citromot
és a friss zöldfűszereket, rátöltjük a bort, majd betoljuk a forró sütőbe és ráhelyezünk egy sütőpapírt. 30 percig a saját levében hagyjuk párolódni, majd a sütőpapírt levesszük és rápirítunk. tetszés szerinti körettel tálaljuk. Jól passzol hozzá a rizs, melyre rákanalazzuk a megsült hagymás-paradicsomos keveréket.