Olajbogyós fougasse

  • 2017.02.16.
  • 2

Hozzávalók 4 db-hoz: 50 dkg kenyérliszt, 7 g szárított élesztő, 2 teáskanál só, 1 teáskanál cukor, 3,5 dl kézmeleg víz,
olívaolaj, 10 dkg zöld és fekete, szeletelt olajbogyó, provencei fűszerkeverék.Elkészítése: A lisztet összekeverjük az élesztővel, a sóval meg a cukorral, hozzáadjuk a vizet meg 3 evőkanál olajat és megdagasztjuk. Konyharuhával lefedjük, 1 órát kelni hagyjuk. A sütőt
220 fokra előmelegítjük. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, négy részre osztjuk, mindegyik tésztába belegyúrjuk a négy részre osztott olajbogyót, majd újabb 15 percig kelni hagyjuk. Ekkor lisztezett tepsikbe tesszük és kézzel háromszögekre húzzuk. Éles késsel 5 vagy 7 helyen bevágjuk, a vágásoknál kissé kinyitjuk, hogy sütés közben ne ragadjon össze. Tetejét lekenjük olívaolajjal és megszórjuk fűszerkeverékkel. 15- 18 percig sütjük.