Virslis lencseleves

  • 2017.01.02.
  • 7

Hozzávalók 4 személyre: 12 dkg lencse, 2 szál virsli, 1 hagyma, 2-3 evőkanál olaj, 1 sárgarépa, 1/2 csípőspaprika, 1 dl tejföl, 1 evőkanál liszt, fűszerpaprika, só, petrezselyemzöld, ecet.Elkészítése: A lencsét egy éjszakára hideg vízbe áztatjuk. Az apróra vágott hagymát megdinszteljük az olajon, megszórjuk fűszerpaprikával,
hozzáadjuk a kis kockákra vágott sárgarépát meg a lencsét és felöntjük vízzel. Megsózzuk, beletesszük a szeletekre vágott csípőspaprikát és közepes lángon főzzük. Mikor a zöldségek megfőttek, beletesszük a karikára vágott virslit, rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet és behabarjuk a liszttel elkavart tejföllel. 2-3 percig főzzük még, majd félrehúzzuk a tűzről és ízlés szerint ecettel savanyítjuk.