Vargányás lencsekrém

  • 2017.01.17.
  • 9

Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg lencse, 1 marék szárított vargánya, 1 hagyma, 2 evőkanál olaj, 5 dkg vaj, 1 cikk fokhagyma, só, bors, 2 babérlevél, citromlé, fűszerpaprika.Elkészítése: A vargányát meg a lencsét, egy éjszakára, külön-külön hideg vízbe áztatjuk. Másnap a lencsét leszűrjük, a vargányát szűrőkanállal kiszedjük, a lencsét pedig a vargányás lébe tesszük, ha szükséges még felöntjük hideg vízzel, sózzuk, beletesszük a babérleveleket és puhára főzzük. Közben az apróra vágott hagymát
a vargányával együtt
az olajon és a vajon megdinszteljük, majd zsírjára sütjük. A megfőtt lencsét leszűrjük, késes aprítóba tesszük, hozzáadjuk a hagymás vargányát, sózzuk, borsózzuk, majd krémesre dolgozzuk. A végén citromlével ízesítjük. Tálaláskor megszórjuk fűszerpaprikával.