Citromos csirkemelleves

  • 2016.08.01.
  • 5

Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg csirkemell, 1 hagyma, 2 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, 2-3 evőkanál olaj, 1,5 dl tejszín, 1 teáskanál kukoricakeményítő, só, fehérbors, csipetnyi fűszerpaprika, tárkony vagy petrezselyemzöld, 1 citrom.Elkészítése: Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük az olajon, rádobjuk a kockákra vágott csirkemellet és fehéredésig pároljuk. Megszórjuk sóval, borssal meg a fűszerpaprikával, felöntjük vízzel és főni tesszük. Közben megpucoljuk a gyökérzöldséget, karikákra vágjuk és beletesszük a levesbe. Mikor a hús megfőtt, a keményítőt elkavarjuk a tejszínnel, kevés forró lével hőkiegyenlítjük, majd rátöltjük az ételre. Megszórjuk az apróra vágott zöldfűszerrel és addig hagyjuk, míg újból felforr. Tálaláskor ízlés szerint citrommal ízesítjük.