Zöldfűszeres csirkenyársak

  • 2016.07.30.
  • 5

Hozzávalók 4 személyre: 4 felső csirkecomb, 2 szál új fokhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, 2 rozmaring ág, 1 citrom, só, fehérbors, 0,5 dl olaj, 2 piros paprika, 1 dl tejföl, 2 dl joghurt.
Elkészítése:
1. A csirkecombokat kicsontoljuk, a húst kockákra vágjuk.
2. A zöldfűszereket összevágjuk, hozzáadjuk a citrom levét és reszelt héját, az olajat, sót meg a
borst és összekavarjuk.
3. A keverék 3/4 részét a húsra tesszük, alaposan összekavarjuk és 2 órára hűtőbe tesszük.
4. A paprikát felvágjuk és a hússal váltakozva nyársra húzzuk.5. Felhevített grillrácson megsütjük.6. A félretett zöldfűszerkeveréket összekeverjük a tejföllel meg a joghurttal, majd a nyársak mellé tálaljuk.