Kelbimbó leves

  • 2013.10.15.
  • 7

Hozzávalók: 25 dkg kelbimbó, 2 sárgarépa, 1 hagyma, 4 db. csirkeszárny, 1 hagyma, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 1 csokor kapor, só, bors, ecet Elkészítése: A csirkeszárnyakat megmossuk, hajlásnál kettévágjuk és hideg vízben főni tesszük, majd a keletkező habját szűrőkanállal leszedjük. Egy másik edényben az olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát és a karikára vágott sárgarépát, és amikor a leves már nem habzik, hozzáadjuk. Megsózzuk, megszórjuk kevés őrölt borssal és megfőzzük. Félidőben hozzáadjuk a félbevágott kelbimbót is. A lisztet csomómentesre kavarjuk egy kevés vízzel és behabarjuk vele a levest. Hozzáadjuk az apróra vágott kaprot, kevés ecetet és kiforraljuk. Tálaláskor
tejfölt is adhatunk mellé.