Padlizsántekercsek paradicsomágyon (lépésről-lépésre)

  • 2013.07.22.
  • 3

Hozzávalók- 4 személyre : 2 padlizsán, 1 hagyma, 30 dkg paradicsom, 50 dkg darálthús, 1 szelet kenyér, 1 tojás, 4 cikk fokhagyma, 3 evőkanál olaj, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors, fűszepaprika1. Előkészítjük a hozzávalókat.2. A padlizsánt megmossuk, szárazra töröljük majd 3-4 mm-es vastagságú szeletekre vágjuk.3. A padlizsánszeleteket megsózzuk, 10 percig állni hagyjuk, majd papírtörlővel leitatjuk a levét és forró grillsütőn, mindkét oldalán megsütjük.4. A darált húshoz hozzáadjuk a beáztatott és kinyomkodott kenyeret, az apróra vágott 2 cikk fokhagymát és petrezselyemzöldet, meg a felvert tojást. Sóval, borssal és fűszerpaprikával ízesítjük és jól összedolgozzuk.5. A darálthúsos masszából hosszúkás fasírtokat formázunk és beletekerjük a padlizsánba.6. A
padlizsán megmaradt széleit meghámozzuk és a paradicsommal, hagymával és fokhagymával együtt apróra vágjuk.7. Az olajat felhevítjük, megdinszteljük rajta előbb a hagymákat, majd hozzáadjuk a padlizsánt meg a paradicsomot,végül pedig a petrezselyemzöldet és 2 dl vizet, és összeforraljuk. Sóval és frissel őrölt borssal ízesítjük.8. A paradicsomos mártást egy tűzálló edény aljára simítjuk, rátesszük a padlizsántekerecseket és befedjük fóliával. Előmelegített sütőben 25-30 percig sütjük.