Padlizsános májas nyárs

  • 2013.07.18.
  • 9

Hozzávalók: 25 dkg csirkemáj, 10 dkg szeletelt sonka, 1 padlizsán, 15-20 db koktélparadicsom, 2-3 evőkanál olívaolaj, só, bors, majoránna;
a mártogatóshoz: 2 érett paradicsom, 1 piros paprika, 2 cikk fokhagyma, só, bors, majoránna Elkészítése: A csirkemájat belecsavarjuk a sonkaszeletekbe, a padlizsánt kisebb
darabokra vágjuk,
majd a koktélparadicsommal együtt tetszőleges sorrendbe felhúzzuk a nyársra. A kész nyársakat egymás mellé rakjuk, meglocsoljuk kevés olívaolajjal és megszórjuk a sóval, a borssal meg a majoránnával. Előkészítjük a grillszenet és mikor parázslik, előbb a mártogatóshoz sütjük meg kissé
a paradicsomot és a kápia paprikát, majd végül a nyársakat. A megsült zöldségeknek lehúzzuk a héját és késes aprítóban összevágjuk. Hozzáadjuk az áttört fokhagymát, a majoránnát és sóval meg frissen őrölt borssal ízesítjük.