Húsgombócok gombás mártásban

  • 2013.07.03.
  • 4

Hozzávalók: 50 dkg darált sertéshús, 2 kis hagyma, 1 tojás, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 30 dkg csiperke gomba, 1 evőkanál liszt, 1 dl tej, 2 dl tejföl, 3 evőkanál olaj, 3 dkg vaj, só, bors, 1 csokor petrezselyemzöldElkészítése:
A hagymát megpucoljuk, apróra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük, majd belekeverjük a darált húsba. Hozzáadjuk a felvert tojást, a zsemlemorzsát, az apróra vágott petrezselyemzöldet, sózzuk, borsózzuk és vizes késsel gombócokat formázzuk belőle. A megmaradt olajat felhevítjük és hirtelen átsütjük benne, majd egy tűzálló edénybe rakjuk, kevés vizet öntünk alá és sütőben, 15 percig pároljuk. A megmaradt hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk, a gombát pedig megmossuk és szeletekre vágjuk, majd a forró
vajban megpároljuk.
A lisztet csomómentesre kavarjuk a tejjel meg a tejföllel és felengedjük vele a gombát. Sózzuk, borsózzuk, megszórjuk petrezselyemzölddel, majd a mártást a húsgombócra öntjük. További 15 -20 percig, a sütőben pirosra sütjük.