Grillezett mézes karaj

  • 2013.07.29.
  • 9

Hozzávalók: 8 szelet karaj, 2 kisebb padlizsán;
a pácléhez: 1 evőkanál méz, 2 evőkanál olívaolaj, 2-3 evőkanál balzsamecet, só, bors;
a mártogatóshoz: 2 dl tejföl, 1 teáskanál méz, 1 evőkanál ketchup, 1 teáskanál balzsamecet, só, bors, metélőhagymaElkészítése: A pácléhez összekeverjük az összes hozzávalókat, a húst bekenjük vele és 1-2 órára hidegre rakjuk. A mártogatóshoz a tejfölbe belekeverjük a mézet, a ketchupot, a balzsamecetet, az apróra vágott metélőhagymát
és sóval meg borssal ízesítjük. A padlizsánt
kb. 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Előkészítjük a grillszenet és mikor parázslik, pirosra sütjük a húst és a padlizsánt.