Cukkini csónakok

  • 2013.06.08.
  • 1

Hozzávalók-4 személyre : 4 cukkini, 4 szál vékony kolbász, 8 dkg rizs, 10 dkg sajt, 1 tojás, 5 dkg vaj, 1 csokor petrezselyemzöld, só, bors;
a tálaláshoz: 5 dkg sajt, koktélparadicsom.Elkészítése: A rizst enyhén sós vízben megfőzzük, leszűrjük és hűlni hagyjuk. A cukkiniket megpucoljuk, kettőbe vágjuk, közepüket kivájjuk és megszórjuk sóval és frissen őrölt borssal. A rizst összekeverjük a lereszelt sajttal, az apróra vágott petrezselyemzölddel és a felvert tojással. Sóval és borssal ízesítjük. A kivájt cukkinikbe rakjuk a kolbászokat majd a rizses masszával befedjük. Vajjal kikent sütőtálba rakjuk, alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd a fóliát levesszük és addig hagyjuk, míg a sajt megpirul a tetején. A sajtot vékony szeletekre vágjuk és fogpiszkáló segítségével vitorla formába hajtjuk, és a csónakokat feldíszítjük vele.