Görög dolma

  • 2013.05.25.
  • 6

Hozzávalók: 40-45 db. szőlőlevél, 30 dkg rizs, 1 dl olíva olaj, 1 csokor újhagyma, 1 csokor, petrezselyem levél, 1 csokor, zöld kapor, 1 evőkanál apróra vágott mentalevél, 2 citrom leve, só Elkészítése: Az újhagymát megpucoljuk, apróra vágjuk, és 50 ml olajon kissé megdinszteljük, majd hozzáadjuk a megmosott és lecsöpögtetett rizst, az apróra vágott zöld fűszernövényeket és együtt üvegesre dinszteljük. Felöntjük 2 dl. vízzel és addig pároljuk, míg a leve elfő. Beleszorítjuk 1 citrom levét és ízlés szerint sózzuk. Kissé lehűtjük, majd megtöltjük a szőlőleveleket és egy lábasba egymás mellé tesszük, ráöntjük a megmaradt olíva olajat és a másik citrom kifacsart levét. Enyhén sós vízzel felöntjük, épp csak, hogy ellepje és egy lapos tányért teszünk a tetejére, hogy töltelékek ne emelkedjenek fel. 30-35 perc alatt megfőzzük. Hidegen tálaljuk.

Címkék

Főétel Rizs