Buborékos almás mákos kocka

  • 2018.09.18.
  • 4

Hozzávalók:a tésztához40dkg


tönköly liszt világos17dkg


vaj3dkg



DW cukorhelyettesítő 1:4csipet



só1/2db



citrom héja-reszelve1db




tojása töltelékhez10db


alma-tisztítva7dkg


mák-darálva2dkg


DW cukorhelyettesítő 1:42ek



áfonya lekvár1/2db

citrom héja-reszelve1db


citrom leve2db


tojásElkészítés:-A tésztához a
lisztet, cukorpótlót, citrom héjat összekevertem, elmorzsoltam


benne a
vajat.-Tojással tésztává formáztam.-Ketté vettem ( egyik részt kicsit nagyobbra )-A töltelékhez a tojássárgát összekevertem a cukorpótlóval, mákkal, citrom levével, héjával.-Belekevertem a lekvárt és a
felvert tojás habját.-Kinyújtottam a kisebbik tésztát és egy
25x25 cm-es kivehető aljú
sütőformába
simítottam, az oldalára is.-A magház helyén megtöltöttem a mákos töltelékkel a
félbevágott almákat, ráfordítottam a tésztára, majd a maradékot az almák közé elosztottam.-Kinyújtottam a nagyobbik tésztát, befedtem vele az alma halmokat. Az almák közt kicsit lenyomkodtam.-180°C-ra előmelegített sütőben kb 40 perc alatt megsült.Sütőforma a www.sutnifozni.hu Konyhafelszerelési webáruháztólKeress az Instagramon is @akonyhavilaga