Foltos kalács

  • 2018.05.27.
  • 1

Hozzávalók30dkg
kenyérliszt30dkg tönköly rétes liszt30dkg alakor ősbúza fehér liszt2,5dkg élesztő-friss3dl



tej6dkg


vaj3dkg


DW1:4 negyedannyi cukorpótló2db



tojássárga2ek



kakaóporFöldimogyoró forgács-opcionálisElkészítés-Kevés tejben csipet cukorral felfuttattam az élesztőt.
-Majd az összeszitált lisztekhez adtam, tojással, cukorpótlóval, tejjel összeállítottam
a tésztát, a dagasztás vége felé belekerült az olvasztott vaj is.-Ketté vettem egyik adagba beledolgoztam a kakaóport.-Duplájára kelesztettem.-Mindkét részt 12 adagra osztottam, hengerré formáltam, és 6 fehér 6 barna rudat egymásra raktam.
( kettő kalács készült )-Még kicsit kelesztettem. Tetejét tojással lekentem, földimogyoróval megszórtam.-Kemencében sütöttem.






























Eszközök sütéshez főzéshez






























A sütnifözni Konyhafelszerelési webáruházból