Almás pite

  • 2018.03.03.
  • 3

Hozzávalók:a tésztához20dkg


tönköly liszt világos9,5dkg


vaj4dkg



DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő1mk




só3ek




hideg víza töltelékhez1kg



alma tisztítva -0,5kg reszelve héj nélkül -0,5kg szeletelve héjasan2tk




fahéj2dkg


DW 1:4 negyedannyi
cukorhelyettesítő
opcionális

2ek


baracklekvár3dkg

szeletelt mandulaElkészítés:-A
tésztához a vajat liszttel elmorzsoltam, hozzáadtam a cukorhelyettesítőt, sót, majd a vízzel tésztagombóccá formáztam.-Kinyújtottam és egy
25 cm-es piteformába simítottam.
-Az alma felét lereszeltem, majd ízesítettem és megpároltam.-A tésztára simítottam, befedtem a szeletelt almával.-180°C-ra előmelegített sütőben kb 35 perc alatt megsült.-Sütőből kivéve olvasztott lekvárral átkentem, szeletelt mandulával megszórtamKivehető aljjal pitesütők a Sütnifözni Konyhafelszerelési webáruházból.
A pitesütők sütőbabbal kedvezményesen megvásárolható.