Édes kovász

  • 2017.11.03.
  • 3

Hozzávalók:100g
Madre kovász25g

cukor50g

langyos víz100g
kenyér lisztElkészítés:-A kovászt alaposan elkevertem a
cukros vízben, hozzáadtam a lisztet és összegyúrtam.-Tiszta üvegbe tettem, lezártam, konyhapulton érleltem 24 órát.-24
óra után kivettem a
a kovászból 100 g-ot, a
fenti mennyiségű
cukorral,
vízzel, liszttel, megetettem. ( a maradék kovászt kidobtam )-24 órát érleltem konyhapulton.-Következő etetés 12 óra múlva a fent leírtak szerint.-Ha háromszorosára nőtt kész
a sütésre.Kovász készítésben aVadkovász suli blogról inspirálódokKenyérsütéshez sütőkő, kelesztőkosár, trokser, bagettsütő lemez....a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelésnélSütéshez eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop