Fügés pite és füge lekvár

  • 2017.10.13.
  • 6

Hozzávalók:a tésztához12dkg

tk tönköly liszt12dkg

tönköly liszt
világos2dkg


Dw 1:4 cukorhelyettesítő8dkg


vaj2db



tojássárga24dkg

tejföla töltelékhez40dkg

krémtúró25dkg

mascarpone2db



tojás+a tésztánál
maradék fehérje3dkg


DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő5-6db

fügeElkészítés:-A tésztához a liszteket összekevertem a cukorhelyettesítővel, vajjal, majd tojássárgával tejföllel tésztává formáztam.-Egy 25 cm-es pitesütőbe
nyújtottam a tésztát, fél órára hűtőszekrénybe raktam.-Az áthűlt tésztára sütőpapírt terítettem
amire kerámia sütőbabot szórtam.-Ezzel együtt sütöttem a tésztát 180°C-ra előmelegített sütőben kb 15 percig.-Majd a
nehezéket eltávolítottam és további kb 8 percet sült még.-Ezután a töltelék hozzávalóit összekevertem ( a tojásfehérjéket felverve kevertem a krémbe ) és a félig megsült tésztára öntöttem. Fügével kiraktam.-További 30 perig még sütöttem, teljesen kihűlve szeleteltem.FügelekvárHozzávalók:A lekvár
(mint minden más ) egyéni ízlés alapján készül.
Ez a füge lekvár így készült:2kg



füge10dkg

sztíviás befőzőcukorgyömbér, fahéj, citrom leveElkészítés:-A fügét apróra vágtam, hozzákevertem a cukrot, fűszereket, citrom levét.-Összefőztem, egy kicsit botmixerrel összekevertem.-Csírátlanított üvegekbe adagoltam.Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu Konyhafelszerelési webshop