Szilvás szelet-liszt nélkül

  • 2017.09.14.
  • 6

Diós, mákos, szilvás sütemény liszt nélkül, ch csökkentetten.Nagyon laktató és finom sütemény.Hozzávalók:a tésztához10dkg

mák-darálva10dkg

dió-darálva7db



tojás sárga6g




sütőpor1dkg


DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítőa szilvás réteghez1kg


szilva-magozva40g


vaníliás pudingpor2dkg

zselatina dió habhoz7db



tojás fehérje10dkg

dió-darálva2dkg


DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítőElkészítés:-A tésztához a
tojássárgát összekevertem a cukorhelyettesítővel majd belekevertem a diót, mákot, sütőport.-Egy kivehető aljjal rendelkező 25x25 cm-es sütőformába
simítottam
a tésztát és
180°C-ra előmelegített sütőben kb 10 percig sütöttem, majd ráöntöttem a szilvás réteget, tovább sütöttem kb 10 percig, ezután rákerült a dióhabos
réteg is amivel
további 10 perc sütés következett.-A szilvás réteghez apróra vágtam a szilvát, megpároltam, beleöntöttem a zselatin port, puding port, kicsit még átkevertem,
majd míg hűlt kocsonyás állagú lett. Így került az alsó tészta rétegre.-A
dióhabhoz a tojásfehérjével, cukorhelyettesítővel habot vertem, beleforgattam a diót, rásimítottam a félig átsült tésztára és tovább sütöttem.Ötlet
ittSütéshez főzéshez eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop