Diós meggykrémes szelet

  • 2017.07.07.
  • 3

Hozzávalók:a tésztához10dkg
tönköly liszt világos8dkg

dió-darálva5db


tojás2,5dkg DW negyedannyi cukorhelyettesítő








( vagy 10dkg
cukor )6g



sütőpor1mk

fahéj1db


citrom héja-reszelvea krémhez40dkg

meggy-magozva2dl




meggy nektarin2dkg


DW negyedannyi cukorhelyettesítő













(vagy
8 dkg
cukor )4dkg

vaníliás puding por20 dkg
vajtetejére
2dkg

olvasztott étcsokoládéElkészítés:-A
piskótához
a tojás fehérjével cukorpótlóval kemény habot vertem, belekevertem a tojások sárgáját, majd a sütőporos lisztet.-25x25 cm-es kivehető aljjal rendelkező tepsibe
simítottam és 170°C-ra előmelegített sütőben kb 12 perc alatt megsült.-Miután kihűlt ketté vágtam és a meggyes krémmel megtöltöttem.A krémből a tetejére is került, majd olvasztott csokoládéval dekoráltam.-A krémhez 1 dl meggynektarinnal, cukorpótlóval puhára főztem a meggyet, pürésítettem, besűrítettem a maradék nektarinban elkevert pudingporral.-Miután kihűlt belekevertem a vajat.Sütéshez főzéshez partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop