Diós meggykrémes szelet
- 2017.07.07.
- 3
Hozzávalók:a tésztához10dkg
tönköly liszt világos8dkg
dió-darálva5db
tojás2,5dkg DW negyedannyi cukorhelyettesítő
( vagy 10dkg
cukor )6g
sütőpor1mk
fahéj1db
citrom héja-reszelvea krémhez40dkg
meggy-magozva2dl
meggy nektarin2dkg
DW negyedannyi cukorhelyettesítő
(vagy
8 dkg
cukor )4dkg
vaníliás puding por20 dkg
vajtetejére
2dkg
olvasztott étcsokoládéElkészítés:-A
piskótához
a tojás fehérjével cukorpótlóval kemény habot vertem, belekevertem a tojások sárgáját, majd a sütőporos lisztet.-25x25 cm-es kivehető aljjal rendelkező tepsibe
simítottam és 170°C-ra előmelegített sütőben kb 12 perc alatt megsült.-Miután kihűlt ketté vágtam és a meggyes krémmel megtöltöttem.A krémből a tetejére is került, majd olvasztott csokoládéval dekoráltam.-A krémhez 1 dl meggynektarinnal, cukorpótlóval puhára főztem a meggyet, pürésítettem, besűrítettem a maradék nektarinban elkevert pudingporral.-Miután kihűlt belekevertem a vajat.Sütéshez főzéshez partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop