Vanília és csokifagyi

  • 2017.06.07.
  • 1

Hozzávalók:a vaníliafagylalthoz5db

tojássárga5dl


tej2dl


tejszín3dkg
DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő2db

vanília rúda csokifagylalthoz5db
tojássárga5dl

tej2dl

tejszín3dkg
DW 1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő15dkg étcsokoládé2dkg
kakaóporElkészítés:-A vanília fagylalthoz a
tejet forróra melegítettem a kikapart vaníliamagokkal, majd kihűtöttem.-A tojássárgát, cukorhelyettesítőt, tejszínt összekevertem majd hozzáöntöttem a vaníliás tejet.-Folyamatos keverés mellett tűzhelyen besűrítettem.-Hideg víz fürdőben kihűtöttem, folyamatos keverése közben.-Mikor teljesen kihűlt, tetejére fóliát raktam és éjszaka hűtőszekrényben áthűlt.-Másnap fagylaltgépben kikevertem.-Fagylaltgép hiányában,
a kihűlt krémet fagyasztóba kell tenni és 1-2 óránként át kell keverni míg a kívánt állagot eléri.-A csokifagylalt elkészítése
ugyan az mint a vaníliafagylalté, a tojássárgához kevertem az olvasztott csokoládét és a kakaóport.-A többi lépés ugyan az.Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu Konyhafelszerelési webshop