Meggyes kalács

  • 2017.06.15.
  • 0

Hozzávalók:30dkg
tönkölybúza liszt világos2dkg

élesztő-friss6dkg

cukor2dl



tejszíncsipet
só50dkg
meggy-magozvameggylekvártetejére tojás lekenésrekrokánt szórásraElkészítés:-Kevés langyos tejszínben és cukorban elkevertem az élesztőt.-Miután felfutott összekevertem a sós, cukros liszttel és a maradék tejszínnel.-Duplájára kelesztettem.-A megkelt tésztát kettőbe vettem, mindkét gombócot téglalappá nyújtottam, megkentem lekvárral, rászórtam a meggyet, feltekertem.-A
két rudat lazán összefontam, még 30 percet pihentettem, tojással lekentem, krokánttal megszórtam és 180°C-ra előmelegített sütőben kb 35
perc alatt megsült.Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop