Foszlós gombócok

  • 2017.04.12.
  • 2

Hozzávalók:30dkg

tönköly liszt világos15dkg

rétes liszt2dl



tej2dkg


élesztő-friss1db



tojás1db



tojás sárga8dkg


cukor5dkg


vajtetejére szezámmagElkészítés:-Kevés langyos tejben elkevertem a cukrot,
belemorzsoltam az élesztőt.-Felfutott.-Az átszitált lisztben elkevertem a felfutott élesztőt,
tojásokat, puha vajat, cukrot,
tej hozzáadagolásával
tésztává dagasztottam.-Lezárt tálban duplára kelesztettem, majd munkalapra fordítva átgyúrtam.-16 db-ra osztottam, gombóccá formáztam és egy
25x25 cm-es kivehető aljjal rendelkező sütőformába
rakosgattam. ( a forma nem igényelte a kikenést,
vagy a sütőpapíros kibélelést )-kb fél órát még kelesztettem, vízzel lefújtam, szezámaggal szórtam,
majd 180°C-ra előmelegített sütőben kb
30 perc alatt megsült.Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a
Sütnifözni Konyhafelszerelési webshop