Sonkás pogácsa ch csökkentetten

  • 2017.02.26.
  • 3

Hozzávalók:a tésztához50dkg


DW sütőliszt20dkg


sertés zsír1tk





só2db




tojás1,75dl


tejföl0,5dl



tej1tk




cukor2,5dkg

élesztő-frissa töltelékhez25dkg
füstölt sonka1ek


sertés zsír1db


lila hagymarozmaring, bors, kakukkfű
ízlés szerint1db tojás lekenésreElkészítés:-Zsiradékon megpirítottam a finomra aprított hagymát, lepirítottam, majd rádobtam a
kis darabokra vágott sonkát, hozzáadtam a fűszereket, megsült, majd kihűtöttem.-Az átszitált lisztben elmorzsoltam a zsírt,
belekevertem a sót, tejben cukorral felfutott élesztőt, tejfölt, tojást. Tésztává gyúrtam.-Enyhén lisztezett munkalapon kb fél cm vastagra nyújtottam, a töltelék háromnegyed részét ráterítettem, nyújtófával belenyomtam a tésztába.-Ránézésre függőlegesen elharmadoltam a tésztát és a bal szélső tészta részt a középső tészta részre hajtottam, tetejére a a jobb szélső tészta részt.-Az így kapott tésztára terítettem
a maradék tölteléket, kicsit belenyomkodtam, hogy ne potyogjon le.-A tészta csík felső harmadát visszahajtottam a közepéig, az alsó harmadát is a közepéig, az így keletkezett tésztát egymásra
hajtottam
vagyis összecsuktam mint a könyvet.-Lisztel szórt kelesztő tálban, tetővel lezárva, hűtőszekrényben egy éjszakát pihent.-Másnap
lisztezett munkalapon ujjnyi vastagra nyújtottam, majd 5 cm-es pogácsakiszúróval
kiszúrtam.-Sütőpapírral leterített sütőlapon még 30 percet
kelt majd tojással lekentem és 190°C-ra előmelegített sütőben kb 30-35 perc alatt megsült.Sütéshez főzéshez eszközökben partnerem a
www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshop