Dióspité-Mézivel

  • 2016.12.09.
  • 7

Amikor a múlt találkozik a jelennel.Dióspité néven egy 1926-os "magazinban" a Magyar Uriasszonyok Lapjában találtam erre a
receptre
Némi ránc felvarrással, egy jó kis sütőformában ma is megállja a helyét.Az eredeti recept hozzávalói:a tésztához37dkg

liszt1db



tojássárga10dkg

cukor1db



citrom héja és leve15dkg

zsíra töltelékhez5db


tojás27dkg
vaníliás porcukor28dkg dió-darálvabarack lekvárAz én elkészítésemben a hozzávalók:a tésztához37dkg



tönkölybúza liszt világos2dkg




DW
1:4 negyedannyi cukorhelyetteesítő1db





tojássárga1db





citrom leve és héja14dkg



sertés zsíra töltelékhez24dkg


dió-darálva5dkg



DW1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő5db




tojás sárga6db




tojás fehérjetöltelék alá barack lekvárElkészítés:-A tésztához lisztben elkevertem a cukor helyettesítőt zsírral összemorzsoltam, hozzáadtam a reszelt citrom héjat, levet, tojássárgáját.-Összeállítottam a tésztát, pihentetni nem kellett, azonnal nyújtható volt.-Munka lapon kinyújtottam, rátettem a
Mézi sütőformát,
körbevágtam, majd belesimítottam a sütőtepsibe. Lekvárral megkentem.-Beleigazítottam a tölteléket, a maradék tésztából pár darab kicsi
Méziket
kiszaggattam a tetejére.-180°C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsült.A töltelékhez a tojássárgákat a cukor helyettesítőt, habosra kevertem, majd hozzáadtam a darált diót és a felvert tojás fehérjét.
















Egy játék keretében megnyerhető a
Mézi sütőforma,
a
Rudolf nyaklánc,



































mind ezekkel együttCsak a
www.sütnifozni konyhafelszerelés
és a
jkaldy.blogspot.hu
Facebook oldalát kell figyelni december 9-én a délutáni órákban.