Dióspité-Mézivel
- 2016.12.09.
- 7
Amikor a múlt találkozik a jelennel.Dióspité néven egy 1926-os "magazinban" a Magyar Uriasszonyok Lapjában találtam erre a
receptre
Némi ránc felvarrással, egy jó kis sütőformában ma is megállja a helyét.Az eredeti recept hozzávalói:a tésztához37dkg
liszt1db
tojássárga10dkg
cukor1db
citrom héja és leve15dkg
zsíra töltelékhez5db
tojás27dkg
vaníliás porcukor28dkg dió-darálvabarack lekvárAz én elkészítésemben a hozzávalók:a tésztához37dkg
tönkölybúza liszt világos2dkg
DW
1:4 negyedannyi cukorhelyetteesítő1db
tojássárga1db
citrom leve és héja14dkg
sertés zsíra töltelékhez24dkg
dió-darálva5dkg
DW1:4 negyedannyi cukorhelyettesítő5db
tojás sárga6db
tojás fehérjetöltelék alá barack lekvárElkészítés:-A tésztához lisztben elkevertem a cukor helyettesítőt zsírral összemorzsoltam, hozzáadtam a reszelt citrom héjat, levet, tojássárgáját.-Összeállítottam a tésztát, pihentetni nem kellett, azonnal nyújtható volt.-Munka lapon kinyújtottam, rátettem a
Mézi sütőformát,
körbevágtam, majd belesimítottam a sütőtepsibe. Lekvárral megkentem.-Beleigazítottam a tölteléket, a maradék tésztából pár darab kicsi
Méziket
kiszaggattam a tetejére.-180°C-ra előmelegített sütőben kb 30 perc alatt megsült.A töltelékhez a tojássárgákat a cukor helyettesítőt, habosra kevertem, majd hozzáadtam a darált diót és a felvert tojás fehérjét.
Egy játék keretében megnyerhető a
Mézi sütőforma,
a
Rudolf nyaklánc,
mind ezekkel együttCsak a
www.sütnifozni konyhafelszerelés
és a
jkaldy.blogspot.hu
Facebook oldalát kell figyelni december 9-én a délutáni órákban.