Szedres pite

  • 2016.07.20.
  • 4

Hozzávalók:a tésztához8dkg

ch csökkentett lisz-DW sütemény liszt8dkg

tönkölybúza rétes liszt









(vagy 16dkg finom liszt)5dkg

mandula darálva15dkg
vaj2dkg

DW1:4 cukorhelyetesítő









(vagy 8dkg cukor)1db


tojás1/2


citrom leve és reszelt héja krémhez3dkg

DW1:4 cukorhelyettesítő








(vagy 12 dkg
cukor)4db


tojás sárga5dkg

étkezési keményítő5dl



tej1db


vanília rúd kikapart magjaitetejére
30dkg
szederElkészítés:-Az összeszitált liszteket, a cukorhelyettesítővel és a hideg vajjal elmorzsoltam, hozzáadtam a
mandulát, citrom héját,
levét, tojással tésztává formáztam.-Fél órára hűtőszekrényben pihent, majd kinyújtottam és egy
24 cm -es átmérőjű kivehető aljjal rendelkező
piteformába simítottam.-180°C ra előmelegített sütőben sütőpapírra borított
kerámia sütőbab nehezékkel
10 percig sütöttem, majd ezt
eltávolítva még kb 5-6 percig sült.-Miután kihűlt, ráöntöttem a krémet, megszórtam
szederrel, 1-2 óra
hűtés után fogyasztható.-Krémhez
a tejet a vanília magjaival felforraltam.-Csomómenetesre kevertem a tojás sárgákat a cukorhelyettesítővel és az étkezési keményítővel.-A
tejet a tojásos keverékhez öntöttem, folyamatos keveréssel, lassú tűzön besűrítettem.-Miután langyosra hűlt a megsült tésztára öntöttem.Tortatál a www.sutnifozni.hu konyhafelszerelési webshopból