Mézes puszedli

  • 2015.12.10.
  • 3

süteményes dobozban sokáig eltarthatóHozzávalók:a tésztához25dkg

tönkölybúza liszt
világos25dkg

tk
rozsliszt12,5dkg méz25dkg

cukor12,5dkg vaj3db



tojás2ek



mézeskalács fűszerkeverék1kk



szódabikarbóna1/2



citrom leve és reszelt héjadíszítéshez3db


tojás fehérje30dkg
cukor
elkészültekor is puhaElkészítés:-Felolvasztottam a mézet a vajjal, majd langyosra hűtöttem.-Tojásokat összekevertem a cukorral, citrommal és a mézes keverékhez adtam.-Az átszitált liszteket összekevertem, hozzáadtam a mézeskalács fűszert, szódabikarbónát, majd több részletben a mézes-tojásos
alaphoz kevertem. Alaposan összedolgoztam.-Zárt tálban éjszakára
pihentettem.-Másnap enyhén lisztezett kézzel diónyi
gombócokat formáltam a tésztából, sütőpapírral leterített sütőlapra rakosgattam, egymástól kicsit távolabb.-170°C-ra előmelegített
sütőben kb 15 perc
alatt megsült.-Gőz fölött felvertem a tojásfehérjét cukorral és beleforgattam a kihűlt puszedlikat .-Sütőpapíros tepsin megszáradtak.
-Jól záródó dobozban
eltartható az elkészültekor is puha
mézes puszedli.






eszközök sütéshez főzéshez