Virág koszorú

  • 2015.10.05.
  • 5


Lekvárral, vajjal finom reggelinek való.Hozzávalók:30dkg

tönkölyliszt világos10dkg

kenyér liszt10dkg

rétes liszt2dl



tej3tk



cukor1tk



só3dkg


élesztő0,5dl


olaj1db



tojás1ek


szezám mag-opcionális1db tojás lekenésreElkészítés:-Fél dl langyos tejben elkevertem 1 tk
cukrot, belemorzsoltam az élesztőt, felfutott.-Tálba szitáltam a liszteket, összekevertem a sóval.-A liszt közepére
öntöttem a felfutott élesztőt, maradék
cukrot, felvert tojást, olajat és a maradék langyos tejet.-Alaposan összedagasztottam, majd szobahőmérsékleten kelesztő tálban, kb 50 perc alatt duplájára kelesztettem.-Amikor megkelt, enyhén lisztezett munkalapon kb fél
cm vastagra kinyújtottam.-20 db 10 cm-es kört szúrtam ki a tésztából.
4 db tészta kört egymás mellé fektettem, fedéssel
a hátsó mindig az előtte lévő felénél kezdődött. Feltekertem, középen ketté vágtam. Sütőpapírral leterített
sütőlapra,
állítottam egy
kerek, állítható torta keretet
amit 24 cm-re nyitottam. Körbe raktam vele
a formát.-Még 20 percet pihentettem a formában. Tojással lekentem, szezám maggal megszórtam és 180°C-ra előmelegített sütőben
kb 30 perc alatt megsült.






























eszközök sütéshez főzéshez