Virág koszorú
- 2015.10.05.
- 5
Lekvárral, vajjal finom reggelinek való.Hozzávalók:30dkg
tönkölyliszt világos10dkg
kenyér liszt10dkg
rétes liszt2dl
tej3tk
cukor1tk
só3dkg
élesztő0,5dl
olaj1db
tojás1ek
szezám mag-opcionális1db tojás lekenésreElkészítés:-Fél dl langyos tejben elkevertem 1 tk
cukrot, belemorzsoltam az élesztőt, felfutott.-Tálba szitáltam a liszteket, összekevertem a sóval.-A liszt közepére
öntöttem a felfutott élesztőt, maradék
cukrot, felvert tojást, olajat és a maradék langyos tejet.-Alaposan összedagasztottam, majd szobahőmérsékleten kelesztő tálban, kb 50 perc alatt duplájára kelesztettem.-Amikor megkelt, enyhén lisztezett munkalapon kb fél
cm vastagra kinyújtottam.-20 db 10 cm-es kört szúrtam ki a tésztából.
4 db tészta kört egymás mellé fektettem, fedéssel
a hátsó mindig az előtte lévő felénél kezdődött. Feltekertem, középen ketté vágtam. Sütőpapírral leterített
sütőlapra,
állítottam egy
kerek, állítható torta keretet
amit 24 cm-re nyitottam. Körbe raktam vele
a formát.-Még 20 percet pihentettem a formában. Tojással lekentem, szezám maggal megszórtam és 180°C-ra előmelegített sütőben
kb 30 perc alatt megsült.
eszközök sütéshez főzéshez