Sajtos magos pogácsa

  • 2015.09.22.
  • 4

Hozzávalók:60dkg

tönkölybúza liszt3dkg


élesztő-friss1tk



cukor0,5 dl

tej2tk



só22dkg

libazsír1db



tojás13dkg

sajt füstölt-reszelve13dkg

tejföl12dkg

magkeverékMagkeverék: ezen a néven kapható magkeverék aminek az összetétele: szezámmag, lenmag, napraforgó mag, rozspehely,
Előkészítés:Langyos tejben elkevertem a cukrot, belemorzsoltam az élesztőt.Felfutott.Elkészítés:-Tálba szitáltam a lisztet, elkevertem a sóval, elmorzsoltam zsiradékkal.-Közepébe öntöttem a felfutott élesztőt, tojást, tejfölt, összegyúrtam.
-Enyhén lisztezett munkalapon téglalapra nyújtottam, és rászórtam a sajt és a magkeverék háromnegyedét.-Gondolatban
függőlegesen
elharmadoltam, és a bal oldali darabot
a középsőre
hajtottam, majd rá a
jobb oldalit. Az így kapott csíkra szórtam sajtot ( egy keveset hagytam a tetejére ) és a maradék magkeveréket.-A tészta felső harmadát behajtottam a közepéig, az alsó harmadát szintén a közepéig. Majd egymásra hajtottam a részeket, becsukva mint a könyvet.-Éjszakára tetővel zárt tálban hűtőszekrényben pihentettem.-Másnap enyhén lisztezett munkalapon kb ujjnyi
vastagra nyújtottam és
4 cm-es pogácsaszaggatóval
kiszaggattam.-Sütőpapírral leterített sütőlemezen
még 30 percet pihenettem, majd tojással megkentem a tetejét, sajtot szórtam rá.-200°-ra
előmelegített sütőben kb 25 perc alatt megsült.



































eszközök sütéshez főzéshez