Óriás szív isler
- 2015.05.03.
- 0
Az isler azaz az ischler az ausztriai
Bad Ischl városáról kapta
a nevét, Ferenc József tiszteletére készítette a város Zuner nevű cukrászdájának mestercukrásza. Az eredeti receptben
ribiszke lekvár szerepelt, ma
már számtalan változatban készül akár krémes összetétellel is.Hozzávalók:10dkg
finom liszt15dkg
durum liszt5dkg
graham liszt10dkg
dió-darált10dkg
cukor20dkg
vaj1db
tojás1mk
só10dkg
étcsololádélekvár
ízlés szerintElkészítés:A lisztet összekevertem a cukorral, sóval, dióval,
elmorzsoltam a vajjal és a tojás hozzáadásával tésztává gyúrtam.Tetővel lezárt tálban
hűtőszekrényben
1 órát pihentettem, majd átgyúrtam hogy nyújtható legyen de ne puhuljon meg.Lisztezett munkalapon kb 4-5 mm-es
vastagra kinyújtottam, 22 cm-es szív torta sütő mentén vágtam ki a 2db lapot,
maradék tésztából kicsi szíveket szúrtam ki.Sütőpapírral leterített sütőlapon 180°C-ra előmelegített sütőben 7-10 perc alatt világosra sült.Amikor kihűlt
lekvárral megkentem az egyik lapot, majd
ráillesztettem a párját. Olvasztott csokoládéval
bevontam.
tortacsipke, karton alátét
www.sutnifozni.hu