Óriás szív isler

  • 2015.05.03.
  • 0

Az isler azaz az ischler az ausztriai
Bad Ischl városáról kapta
a nevét, Ferenc József tiszteletére készítette a város Zuner nevű cukrászdájának mestercukrásza. Az eredeti receptben
ribiszke lekvár szerepelt, ma
már számtalan változatban készül akár krémes összetétellel is.Hozzávalók:10dkg

finom liszt15dkg
durum liszt5dkg

graham liszt10dkg

dió-darált10dkg

cukor20dkg

vaj1db



tojás1mk


só10dkg

étcsololádélekvár


ízlés szerintElkészítés:A lisztet összekevertem a cukorral, sóval, dióval,
elmorzsoltam a vajjal és a tojás hozzáadásával tésztává gyúrtam.Tetővel lezárt tálban
hűtőszekrényben
1 órát pihentettem, majd átgyúrtam hogy nyújtható legyen de ne puhuljon meg.Lisztezett munkalapon kb 4-5 mm-es
vastagra kinyújtottam, 22 cm-es szív torta sütő mentén vágtam ki a 2db lapot,
maradék tésztából kicsi szíveket szúrtam ki.Sütőpapírral leterített sütőlapon 180°C-ra előmelegített sütőben 7-10 perc alatt világosra sült.Amikor kihűlt
lekvárral megkentem az egyik lapot, majd
ráillesztettem a párját. Olvasztott csokoládéval
bevontam.







tortacsipke, karton alátét





































www.sutnifozni.hu