Szezámmagos ropogós

  • 2015.03.17.
  • 1

A saját készítésű ropogós
kenyérnél semmiféle bolti kétszersült nem lehet finomabb. Ez a ropogós a chips helyett is remekül
megállja a helyét.Hozzávalók:17,5dkg

kenyérliszt17,5dkg

graham
búzaliszt2tk





só2ek





mák1tk





köménymag1ek





étolaj2dkg



élesztő friss2dl





vízszezámmag
a tetejéreElkészítés:A tésztához a liszteket, sót, mákot, köménymagot összekevertem.Langyos
vízben feloldottam az élesztőt és az olajjal a lisztes keverékhez adtam. Lágy tésztává dagasztottam, és lefedett kelesztőtálban 30 percet kelesztettem, majd munkalapon átgyúrtam és ismét 30 percet kelt.A megkelt tésztát enyhén lisztezett munkalapon kb 40x50 cm-es
téglalapra nyújtottam, majd

tésztavágóval

kb 8x15 cm-es csíkokra szabtam. Minden darabon egy másik
tésztavágóval
bevágásokat ejtettem. Az így keletkezett csíkoknál
egy felsőt egy alsón egymáson átemeltem, kereszteztem
2 db csíkot. A
hasítékokat kicsit széthúztam. Sütőpapírral leterített sütőlapra rakosgattam, 30 perc pihentetés után vízzel lefújtam a tésztát, majd szezámmaggal megszórtam, 200°C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt ropogósra sült.







tésztavágók





































www.sutnifozni.hu