Medvehagymás sós perec

  • 2015.02.28.
  • 7

Indul a medvehagyma szezon, ezek a
kívül ropogós, belül puha perecek reggelire vagy szendvics alapnak is nagyon kitűnőek.Hozzávalók:55dkg
liszt10dkg
vaj2dkg

élesztő friss1tk


cukor2,5dl

víz1tk


sómedvehagyma
néhány darab1ek

durvára őrölt só
Előkészítés:Egy
tálkában fél dl langyos vízben elkevertem a cukrot majd belemorzsoltam az élesztőt.
Hagytam kicsit felhabosodni.
A medvehagymát
finomra aprítottam.Elkészítés:Tálba
szitáltam a lisztet, elkevertem
benne a sót, a felaprított medvehagymát, a felfutott élesztőt. Hozzáadtam a maradék langyos vizet. Mikor már szép fényes a tészta, hozzádagasztottam
a nagyon puha vajat. Kicsit kemény kelt tésztát készítettem.Kelesztőtálban
tető rázárásával

kelesztettem 40 percet, majd munkalapra fordítva átgyúrtam.17 darabra osztottam. A darabokat gömbölyűre sodortam, perecre formáztam. További kelesztés pihentetés nem volt.Sütőpapírral
leterített
sütőlapra
rakosgattam a pereceket, felvert tojással megkentem és kevés durva szemű sóval megszórtam.190°C-ra előmelegített sütőben
30 perc alatt megsültek.




sütőlap turbó aprító