Sajttorta sütés nélkül

  • 2013.01.28.
  • 2

Nemrég az egyik nagy hipermarketben akciósan árusították a mascarpone krémsajtokat. Ezelőtt még sohasem kóstoltam. Vettem is belőle egyet, ami valahogy bennfelejtődött a hűtőben. Most, ahogy közeledett a szavatosságának lejárata, aktuálissá vált, hogy készítsek belőle valamit. A NoSalty.hu
oldalon találtam ezt a receptet, amit kissé a saját szájízemre formáltam. És még a sütőt se kell bekapcsolni hozzá...Hozzávalók:10 dkg darált korpovit keksz7 dkg vaj1 csapott ek. xilit (nyírfacukor)35 dkg mascarpone2 dl habtejszín5 dkg xilit (nyírfacukor)2 tk. zöld citrom kifacsart leve2 tk. vaníliaaromaDolgozzuk egyneművé a kekszet a vajjal és a csapott ek. cukorral. Ha ezzel megvagyunk nyomkodjuk a tortaforma aljába. Tegyük be a hűtőbe, amíg a krémet elkészítjük.A mascarponét keverjük habosra az 5 dkg cukorral, a citrom kifacsart levével, valamint a vaníliaaromával.A habtejszínt verjük kemény habbá, majd keverjük hozzá a mascarponéhoz. Ha ezzel megvagyunk a kész krémet kenjük szép egyenletesen rá a kekszes alapra.Letakarva tegyük be a hűtőbe legalább 3-4 órára, amíg jól összeáll az egész.A mi sütőformánk 26 cm átmérőjű, így elég lapos lett a süti. Érdemesebb ennél kisebb átmérőjű formával próbálkozni. Persze mindez mit sem von le az élvezeti értékéből.