Diós piskóta gesztenyés krémmel

  • 2013.01.23.
  • 1

Mostanra teljesen lecsengett a karácsonyi őrület. Már csak egy-két helyen látni kidobott karácsonyfa maradványokat az utcán.
Nekem is csak ez az egy kép maradt meg az ünnepi sürgés-forgásból, ami most került elő a fényképezőgép mélyéről. A hozzá kapcsolódó receptet érdemes kipróbálni, mert egy átlagos hétköznapot is ünneppé varázsol.Hozzávalók:6 db tojás12 ek. víz32 dkg cukor12 dkg darált dióFél csomag sütőpor24 dkg liszt25 dkg gesztenyepüré12,5 dkg vaj10 dkg porcukorA 6 tojásfehérjét verjük kemény habbá, majd keverjük óvatosan bele a többi hozzávalót, úgymint a vizet, a cukrot, a tojások sárgáját, a darált diót, a sütőport, valamint a lisztet.
Béleljünk ki egy közepes méretű tepsit sütőpapírral. Öntsük bele a kikevert masszát. Süssük felső és alsó sütéssel 170 fokon, 30-40 percig.Amíg kissé kihűl készítsük el a krémet. Keverjük egyneművé össze a gesztenyepürét, a vajat, és a porcukrot.
Nekünk egy 36x25 cm-es tepsink van kevert tésztákhoz, így lapos lesz a kisült tészta ahhoz, hogy vízszintesen kettévághassuk. Ilyenkor egyszerűen felezzük meg hosszában az egészet, majd kenjük meg a gesztenyekrémmel a feleket, amik ezek után egymás alá-fölé kerülnek. Utolsó felvonásként gesztenyézzük be körbe-körbe a maradék krémmel. Így nem szárad ki olyan könnyen, és jó pár napig eltartható a hűtőben. Már ha marad...