Házi kifli grahamlisztből

  • 2012.11.12.
  • 9

Egyre több pékségben kapható jó minőségű pékárú, de még így sem lehetünk biztosak benne, hogy miből készülnek. Innen jött a gondolat, hogy készítsek saját kiflit. Meg hát a frissen sült kifli illat sem utolsó a konyhában...Hozzávalók:15 dkg tökölybúza fehérliszt30 dkg graham búzaliszt25 g élesztő1 tk. mézegy marék sótlan hántolt napraforgómagsó, langyos vízFuttassuk fel a szoba hőmérsékletű élesztőt a mézzel kb. 1,5 dl langyos vízben.A felfuttatott élesztőt adjuk hozzá a már összekevert liszthez és sóhoz.Dolgozzuk össze annyi vízzel, amennyit felvesz. Akkor megfelelő, ha elválik az edény oldalától, de arra ügyeljünk, hogy maradjon lágy a tészta.
35-40 percen keresztül letakarva kelesszük a tésztát.Szedjük kétfelé a megkelt tésztát. Nyújtsuk ki mindkét adagot 3 mm vastagságúra. Szórjuk meg a durvára tört napraforgómaggal. Vágjuk átlósan négyfelé mindkét részt Az így kapott háromszögeket a hosszabb oldaluknál fogva tekerjük fel, majd kicsit hajlítsuk meg, hogy kifli formákat kapjunk.Tegyük őket a sütőpapírral kibélelt tepsire, és kelesszük további 20 percig. 190 fokos sütőben, alsó felső sütéssel süssük 35 percig.