Rakott kelkáposzta...

  • 2012.10.22.
  • 5

... kicsit másként. Sikerült egy picit több kelkáposztát előfőznöm, mint amennyi az egy szem sütőedényembe belefért volna, így tegnap kétféle rakott kelkáposztát csináltam. Ebédre készült egy hagyományos változat, délután a maradék/rendelkezésre álló alapanyagokból lett egy nem éppen megszokott. Valami újat szerettem volna, igazából húsmenteset, de akkor nekem kellett volna megennem az egészet, így inkább tettem ebbe is darált húst. Szerintem finom lett, őszintén szólva nekem jobban ízlett, mint a hagyományos rizses/húsos, de nem aratott osztatlan sikert. A töltelékbe a rizs helyett főtt, apróra tört krumplit tettem és jó erősen fűszereztem.Azt hiszem rakott fronton elég erősek voltunk az utóbbi hetekben, már nem nagyon van új alternatíva, szóval lassan kénytelen leszek másféle irányba fejlődni! Plusz, nem ártana beszerezni néhány új tányért is, mert minden képemen ez a barna tetszeleg, nem mondanám változatosnak a fényképeimet...Hozzávalók:kelkáposzta levelek (mennyiséget nem merek írni)25 dkg darált hús3 szem krumpli1 fej vöröshagyma2 gerezd fokhagymaőrölt rozmaring, bors, pirospaprika, sóolaj1 doboz kisebb tejfölFőzzük meg a kelkáposzta leveleit és a krumplit.Közben pirítsuk meg a hagymát, majd tegyük rá a húst is. Fűszerezzük és adjuk hozzá az összetört fokhagymát. Végül szórjuk rá a pirospaprikát és adjuk hozzá az összetört, megfőtt krumpli.Rétegezzük a hozzávalókat egy olajjal kikent tűzálló tálban: káposzta, töltelék, kevés tejföl, majd a maradék levelek. A tetejét kenjük meg a tejföllel.Süssük kb. fél órát, de lehet picit több is! Tálaláskor megszórhatjuk kevés reszelt sajttal is!