Puncsos-rumos keksz

  • 2012.10.13.
  • 1

Igazából csak majdnem, mert nem lett átütő az íze. Valószínűleg több rum kellett volna bele, vagy nem is tudom. Ráadásul megint 1 tk. sütőpor esett a tésztába, így szépen megnőttek, pedig ezt nem szeretttem volna. Állítólag - a kekszet lelkesen majszoló férfi szerint - túl sok a majdnem recept az oldalon, és lehet, hogy ez tényleg így is van, de szeretek kísérletezni, és egyébként sem vagyok "igazi" szakács/cukrász. Na, mindezek ellenére azért finom lett a a múlt heti kekszem (majdnem) puncsos változata is. Omlós és eteti magát, azt hiszem, ez is nagyon hamar el fog fogyni.Azért picit csalódtam, mert számomra is rejtélyes okból azt hittem, hogy a puncs puding miatt rózsaszínű lesz a tészta, de nem lett. Legközelebb több rum és lehet, hogy egy kevés (természetesen csakis természetes) szinezéket is teszek hozzá. Az igazi kedvenc a képen látható tehénkés szalvéta :))Hozzávalók (egy tepsihez):14 dkg margarin17,5 dkg liszt5 dkg cukor1/2 csomag puncs pudingporlegalább 2 kupaknyi rum aroma1/2 tk. sütőpor (most belement 1 tk.)csipet sóAz összes hozzávalót dolgozzuk össze. Vigyázat, morzsálódik!Készítsünk apró golyókat, tegyük őket egy sütőpapiros tepsire.170 fokon kb. 15 perc alatt elkészül!