Gombás rakott karfiol

  • 2012.10.12.
  • 0

Megint nem konkrét recept következik, semmi extra, és csak úgy nagyjából írom le, csak az ötlet miatt, magamnak... Újabb rakott karfiol recept, a két héttel ezelőtt készített változat után ezt csináltuk még a hét elején. Jobban mondva én csak dirigáltam, mert valami miatt estére begyulladt a jobb kezem, mozdítani sem tudtam. Finom lett, besamel szószt tettünk a tetejére és úgy sütöttük meg. Hús és rizs helyett most csak gomba került a karfiolrétegek közé. A sütés vége előtt egy kevés reszelt sajttal szórtuk meg. Lehetett volna még tovább is sütni, hogy a sajt szebben megsüljön/piruljon rajta, de már éhesek voltunk. Másnap még jobb volt (mint minden rakott étel...)!Hozzávalók (4 főre vagy két vacsorára):1 fej karfiol1 üveg gombakonzerv (szeletelt)1 hagyma, 2 gerezd fokhagyma0,5 l tejkevés sajt a tetejére só, bors, majorannaliszt, olaj. margarinFőzzük puhára a rózsáira szedett karfiolt.Közben egy kevés olajon futtassuk meg a felszeletelt hagymát, az egyik gerezd fokhagymát. Borsozzuk (só nem kell, mert a konzerv elég sós) és majorannázzuk.Fél liter tejből készítsünk besamelt (Adjuk a margarinhoz a másik gerezd fokhagymát, majd a lisztet. Öntsük fel apránként a tejjel és folyamatosan kevergessük, nehogy csomós legyen! Só, bors.)Rétegezzünk: kevés olaj, a picit összetört főtt karfiol egyik része, a gombás ragu, a karfiol maradéka, besamel.A sütés vége előtt szórjuk meg sajttal.