Tejszínes kukoricaleves

  • 2012.09.25.
  • 5

A kép elég bénára sikerült, de a receptet mindenképp fel akartam tenni, kép nélkül meg nem akartam. Egyszerű és gyors leves, pillanatok alatt készen van és finom is. Nagyon extra dolgok sem kellenek hozzá. Tehát nekem való!A forrás az augusztusi GoodFood, Dukai Regina receptje. Picit változtattam rajta, mert féltem, hogy csak vízzel főzve ízetlen lesz, így kockát használtam (persze elegánsabb húslevessel, de nekem nem gond a kocka, meg levest sem tartok a hűtőben).A képen mondjuk nem látszik, de egész kukoricaszemek vannak benne, gondoljátok hozzá! Meg a reszelt sajtot is a tetejére, mert azt elfelejtettem venni munka után, pedig azért mentem a boltba...Hozzávalók (2 főre):1 doboz kukoricakonzerv1 vöröshagyma1 gerezd fokhagyma1 dl tejszín1 tk. pirospaprika1 leveskocka borskevés olaj A hagymát és a fokhagymát vágjuk finomra. Egy kevés olajon pároljuk őket egymás után puhára, majd adjuk hozzá a lecsöpögtetett kukoricát is.Rövid ideig kevergessük, majd paprikázzuk és borsozzuk meg.Öntsük fel kb.fél liter vízzel, tegyük hozzá a leveskockát.Nem kell sokáig forralni, jó, ha ropogós marad a kukorica.Öntsük fel a tejszínnel, és egy pillanat erejéig melegítsük össze. És kész is!Forrás: GoodFood, I. évf. 6. sz. (2012. augusztus), p. 94.