Mézeseim

  • 2013.09.14.
  • 6


Először fél éve díszítettem mézest ,díszítést elnagyoltam akkor. Mindig csodálattal néztem azokat az embereket, akiknek ez sikerül. Azt már tortás próbálkozásaim során megtanultam, hogy kitartó munkával mindent el lehet érni. A cukrászatban nem lehet összecsapni semmilyen munkafolyamatot. Ha nem sikerül valami részlet, akkor mindig vissza kell menni kijavítani a hibát, mert a hibák csak halmozódnak pl egy tortakészítés során, és a végeredmény nem az lesz, amit mi elképzeltünk. Már harmadszor próbálkoztam a mézesre való írókázással. Eleinte tojásfehérjéből, most azonban tojásfehérje porból készítettem a royal icinget. Nekem ezzel jobb minőségű íróka készíthető.
Még mindig nem az igazi, a profikhoz képest látszik a különbség, de én látom a fejlődést a munkáimon. Holnap ajándékba viszem anyukámnak, aki kórházban van.