Farönk torta - évfordulónkra

  • 2013.11.23.
  • 9

Ünnepi torta .... nagyon finomHozzávalók tészához :6 tojás , 6 ek liszt , 6 ek cukor , 6ek víz , 6 ek olaj , 1/2 cs sütőpor ,A tojássárgáját a cukorral jól kikeverjük
belekeverjük a lisztet és a sütőport és nagyon óvatossan belekeverjük a kemény habbá vert tojásfehérjét . Két sütőpapírral tepsire elosztjuk , és 200 fokra előmelegítet sütőbe 20 perc alatt készre sütjük , és hagyjuk kihűlni .Ganache krémhez :300g ét csoki , 300 ml tejszín ,A tejszínt felforraljuk és az összetört csokira öntjük és hagyjuk 3-5 percig pihenni és csak ezután keverjük meg . Legalább egy éjszakára tegyük a hűtőbe . Másnap mixerrel jól kidolgozzuk .K2 burkoló massza , ételszínezék , vaj porcukorMindkét piskótatésztát hosszába ketté vágjuk a krémet 4 felé osztjuk és elkenjük a tésztán . Elkezdjük feltekerni egymásra , így kapunk egy ,,rönköt" . a külsejét lekejük a cukorral kikevert vajjal . és beburkoljuk . Díszítésre csak a fantáziánk szabhat határt .