Kolbászos-lecsós tarja savanyú káposzta ágyon

  • 2018.12.05.
  • 2

Hozzávalók 4 személyre:1 kg savanyú apró káposzta8 szelet tarja4 fej vöröshagyma20-25 dkg füstölt kolbász2-3 paprika2 nagy paradicsom4 gerezd fokhagymakb 1,5-2 dl ketchupétolajsó, őrölt és szemes bors, köménymagA ketchupbe belekeverjük a fokhagymanyomón átpréselt fokhagymát, sót és egy kevés borsot, majd megkenjük vele a kiklopfolt hússzeleteket.Egy közepes tepsit kikenünk étolajjal és beleterítjük a savanyú káposztát. Rászórjuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát, kevés szemes borsot és köménymagot.Rárakjuk a ketchupös hússzeleteket, arra a felkarikázott kolbászt, paprikát és paradicsomot.Alufóliával lefedjük a tepsit és előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a hús megpuhul. Azután a fóliát levéve még pirítjuk egy kicsit. Friss, puha kenyérrel tálaljuk, de magában is nagyon finom, a savanyú káposzta pótolja a köretet.