Hagymás-sajtos-tejfölös csirkemell torta

  • 2018.12.10.
  • 4

Hozzávalókkb 1 kg csirkemell filé2-3 csomag szeletelt bacon szalonna20 dkg gépsonka30 dkg trappista sajt1 közepes db vöröshagymasültcsirke fűszersó, étolaj1 nagy pohár tejfölElkészítés:A csirkemellet vékony szeletekre vágom, kiklopfolom. A fűszersót egy kevés olajban elkeverem és vékonyan bekenem vele a húst. A hagymát megtisztítom és vékony szeletekre vágom. A sajtot lereszelem. A tejfölt egy kevés fűszersóval kikeverem.Egy nagyobb jénai tál alját teljesen kibélelem a baconnal úgy, hogy a szélei lelógjanak az edényről.A hússzeletek harmadát rárakom, erre rászórom a hagymakarikák felét és beborítom a sonkaszeletek felével. Ezt megkenem a tejföl harmadával és megszórom reszelt sajt harmadával. Ismét hús, hagyma, sonka, tejföl, sajt, végül a maradék hús. Erre rákenem a maradék tejfölt, rászórom a sajtmaradékot és ráhajtogatom a bacon lelógó széleit. Beborítva, előmelegített sütőben, közepes tűznél kb 1 órát sütöm. Mielőtt már majdnem kész, leveszem a jénai fedelét, hogy a szalonna megpiruljon. Ha kész, visszateszem rá a fedelét, erre kiborítom/átfordítom, így az alsó fele kerül fölülre és addig visszateszem a sütőbe, amíg az is szép színt kap. Ha díszíteni akarom, megszórom egy kevés reszelt sajttal és kolbász karikákkal kirakom, addig sütöm, míg ez megpirul egy kicsit.Hagyma helyet bármilyen zöldségfélével vagy gombával készíthető