Meggyes-grízes mézes szelet

  • 2018.10.26.
  • 2

Hozzávalók:Mézes tészta:50 dkg liszt, 2 kávéskanál szódabikarbóna, 15 dkg Ráma margarin, 15 dkg porcukor, 4 evőkanál méz, 1 db tojás, 1 dl tejGrízes krém:1 liter tej, 10 evőkanál búzadara, 15 dkg cukor, 2 dl habtejszín, 1 tasak habfixáló (vagy fél tasak Expressz Zselatin Fix)Meggyes krém:25 dkg magozott meggy (friss vagy fagyasztott is lehet), 1 kávéskanál őrölt fahéj, 3 evőkanál kristály cukor, 1 dl meggy szörp,
fél tasak puncs ízű pudingpor (ha puncsos nincs, jó a tutti frutti, tejszín vagy vaníliás ízű is)Elkészítés:A mézes tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk. Négy egyforma részre osztjuk. Sütőpapíron kinyújtjuk a tésztákat, villával megszurkáljuk és 25×35 cm-es tepsi hátulján, 175 fokon, 7-8 percig sütjük egyenként a lapokat.A grízes krémhez a tejben a cukorral megfőzzük a búzadarát. A tejszínt a fixálóval kemény habbá verjük, majd a teljesen kihűlt tejbegrízhez keverjük. Ketté osztjuk a krémet.A meggyes krémhez a meggyet a cukorral és a fahéjjal 5 percig lassú tűzön főzzük. Botmixerrel pépesítjük, majd a szörpben elkevert pudingporral felfőzzük, besűrítjük.A sütemény összeállítása: mézes tészta, grízes krém, mézes tészta, meggyes krém, mézes tészta,
grízes krém, mézes tészta. Legalább 1 napot állni hagyjuk, hogy a tészta megpuhuljon, csak azután szeleteljük. A tetejére vaníliás vagy fahéjas porcukrot szórunk, de nagyon finom csokimázzal bevonva is ☺(ezt a receptemet benevezem majd a 2019-es Kőrösi Möggy Fesztiválra)