Virslis zöldbableves

  • 2018.09.04.
  • 0

hozzávalók:30 dkg zöldbab1-1 szál sárgarépa és gyökérzöldség1 kis fej vöröshagyma2-3 szem krumpli3 gerezd fokhagyma2 evőkanál étolaj1 evőkanál fűszerpaprika1 kis pohár tejföl1+1 evőkanál lisztkaporsó, bors1 kis csomag füstölt virsli+ ízlés szerint petrezselyem és zellerzöld
A babot megtisztítjuk és 2-3 cm-es darabokra vágjuk.A hagymát finomra aprítjuk. A répát, zöldséget, krumplit tisztítás után felszeleteljük.Az olajon a hagymát üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a babot és a zöldséget. Sózzuk, borsozzuk, majd először a liszttel, utána a pirospaprikával meghintjük. Jól elkeverjük és kb. 2,5 liter vízzel felöntjük. Felforraljuk, hozzá adjuk a krumplit, a felkarikázott virslit és a kaprot (levélzöldségeket) Addig főzzük, amíg az összes zöldség meg nem puhul.
Végül egy pohár tejfölben elkevert egy kanál liszttel behabarjuk, friss petrezselyemmel és kaporral ízesítjük..