Képviselőfánk

  • 2018.07.17.
  • 3

Egy lábasban 1 dl vizet felforralunk 10 dkg margarinnal, 1 kávéskanál cukorral és egy csipetnyi sóval. Hozzáadunk 10 dkg lisztet és (a gázt takarékra véve) addig kevergetjük erőteljesen, amíg a massza el nem válik a lábas falától. Hűlni hagyjuk egy kicsit, majd egyesével belekeverünk 3 tojást.Sütőpapírral bélelt tepsire kis gömböket formázunk a tésztából. Közepes tűznél megsütjük. A sütés végén szúrjuk meg a fánkokat, hogy a gőz kijöjjön belőlük, így kihűlés után nem fognak összeesni.2 tasak vaníliás pudingport ízlés szerinti mennyiségű cukorral 1 liter tejben felfőzünk, gyakran kevergetve kihűtjük.1 zacskó tejszínt kemény habbá verünk.A kihűlt és kettévágott fánkokat a vaníliás pudinggal és a tejszínhabbal megtöltjük.Tetejükre ízlés szerint vaníliás porcukrot is szórhatunk.A fenti tésztamennyiségből kb 20 darab fánkocska lesz.