Diplomaosztós pogácsa Csillától :)

  • 2018.07.04.
  • 5

Hajtogatott sajtos/lenmagvas pogácsaHozzávalók:60 dkg finomliszt3 db tojás1 nagy pohár tejföl fele (17,5dkg)25 dkg margarin4 teáskanál só1 teáskanál cukor5 dkg élesztő5 dkg reszelt sajt vagy lenmag, köménymaga lekenéshez 1 db tojás Elkészítés:A lisztet tálba öntjük, hozzáadjuk a cukrot, sót és a tojásokat.A margarint és a tejfölt
mikróban szobahőmérsékletűre melegítjük és a tejfölbe belekeverjük az élesztőt, majd mindent hozzáadunk a liszthez. Átgyúrjuk, és hagyjuk kelni kb. 1-2 órát.Pihentetés után párszor hajtogatva kinyújtjuk kb. 2 ujjnyi vastagra, és kiszaggatjuk. Tetejét tojással lekenjük és reszelt sajtot vagy ízlés szerint magvakat szórunk rá. Előmelegített, forró (220 fok) sütőben kb. 15 perc alatt megsütjük.Ebből a mennyiségből kb. 80 darab pogácsa lesz.recept innen