Pudingos almás pite

  • 2018.05.31.
  • 4

Hozzávalók a tésztához:
45 dkg liszt1 tasak sütőpor1 kocka (25 dkg) Ráma margarin 25 dkg cukor2 dl tej 4 tojás 1 tasak vaníliás cukor Hozzávalók a töltelékhez:1 kg alma 1 tasak vaníliás pudingporcukor/méz ízlés szerint 1,5 dl víz 1 tasak vaníliás cukor őrőlt fahéj és szegfűszeg ízlés szerint (vagy 1 tasak almás sütemény fűszerkeverék)Először elkészítem a tölteléket: az almát megmosom, meghámozom és lereszelem. Lábosba teszem, öntök rá kb 1,5 dl vizet, mézzel-cukorral, vaníliával, fahéjjal és szegfűszeggel ízesítem és megpárolom. A végén hozzáadom a kevés vízzel elkevert pudingport és összefőzöm. Félreteszem hűlni. Amíg kihűl, elkészítem a tésztát. A tojásokat a cukrokkal habosra kavarom, hozzáadom a puha margarint, a tejet, végül a sütőporral elkevert lisztet. Összedolgozom, ketté veszem. Egyik felét sütőpapírral kibélelt tepsibe simítom, elosztom rajta a kihűlt almás tölteléket. Erre kerül a maradék tészta. 180 fokra előmelegített sütőben kb 50-60 percig sütöm. Tűpróba! Mikor langyosra hűlt, porcukorral megszórom és kockákra vágva kínálom.